【香港】何君堯自讚講嘢帶領潮流 恐嚇民主派要「斬頭」

2017-10-09|来源: HK-蘋果

多名民主派立法會議員被DQ,喪失議員資格,建制派蘊釀在補選前強行修改議事規則。何君堯昨晚於社交網站直播時表示,若成功修改議事規則,可令「佢地(泛民)知道頭上有把刀,稍為做得唔好就斬頭」。何君堯指出,建制派要趁有人數優勢時修改議事規則,藉此阻止拉布、點人數,以及加重行為不檢的刑罰。

何君堯又指,泛民議員在議會上就「殺無赦」言論動議譴責他是浪費議會時間,反問到底真的是為了糾正社會風氣,還是只為「攞彩」借題發揮,或是「為你後面嘅狗主祈求狗餅」的話,只會徒勞無功。

對於有球迷「噓國歌」和奏國歌時背向球場,何表示「你呀爸呀媽係中國人又唔係啲『鹹蝦燦』,點解唔承認自己係中國人呢?」他指大家都異口同聲責罵那些「噓國歌」的人。

何上月發表殺人論指搞港獨者「呢啲人唔殺咗佢做咩?」備受各方譴責,警方稱調查但至今未有下文,日前他直播時批評22名聯署譴責他的泛民「冇個好人」,自誇「好夠膽講嘢」,「話要劈你(泛民)就劈你架喇,我意思話唔使畀面你咁解,即係將你個名……將你嗰啲嘢就『劈』埋一邊」。

相关文章

    shenyun performing arts
    Hot
    Copyright © 2010-2012 SOHCRadio All Rights Reserved.
    地址:2220 Midland Ave., Unit 87, Toronto M1P 3E6, Canada    電話:416-737-0431
    友好鏈接:希望之聲縂臺 | 台灣手機台 | 巴黎生活臺 | 灣區生活台 | 英倫生活台 | 澳洲生活台 | 中國事務 | 新唐人加拿大 | 大纪元欧洲网 | 看中國