姚書軼坦言接受打針微調 動刀可免則免

2016-09-06|来源: 大纪元|标签:姚書軼 中文 海外 最大媒體 紐約 

香港名模姚書軼(Mikki)昨日出席化妝品牌活動,被問到會否接受打針整容?Mikki表示日後自己年紀漸長,會接受整容打針去微調,令自己容貌看上去順眼些,女性天生愛美,所謂女為悅己者容。

動刀整容怕會上癮

現年37歲的她保養得宜,她還說:「依家啲人好早就開始接觸護膚品,而自己因為工作需要,好細個嘅時候已開始接觸護膚品,依家都有用美容儀器來保持皮膚嘅彈性。如果可以防皺同抗衰老,到無可救藥時我都會諗吓嘅,我唔抗拒整容打針。」(是否動刀都接受得到?)「輕巧好啲,可以唔動刀就最好唔動刀啦,但到60、70歲時亦唔介意,不過動刀愈少愈好,做一次都怕自己會上癮,同埋多少都有副作用嘅!」

嫁人要睇緣份唔急得

已單身約3年的Mikki,感情生活單調,早前她大膽公開徵婚,至於徵婚條件:「第一最緊要合眼緣,否則就算好好條件,唔鍾意嘅話,都好難維持好耐。第二係要養得起自己同老婆,高矮肥瘦不是問題,同埋有冇feel。」(公開徵婚反應如何?)她笑說:「應該嚇親人,我唔係冇追求者,但行唔行到落去就要睇有冇緣份。」她續透露自己都有人約會,冇嘅話就會悶死,還表示好有信心自己可以在40歲前出嫁。之前她表示過只要日後遇到心儀對象,不排除會閃婚,因為結婚係需要有啲衝動嘅,如果啱嘅人出現,她隨時ready。◇

姚書軼出席化妝品牌活動。(姚書軼Facebook)
姚書軼出席化妝品牌活動。(姚書軼Facebook)

責任編輯:程美關

相关文章

    shenyun performing arts
    Hot
    Copyright © 2010-2012 SOHCRadio All Rights Reserved.
    地址:2220 Midland Ave., Unit 87, Toronto M1P 3E6, Canada    電話:416-737-0431
    友好鏈接:希望之聲縂臺 | 台灣手機台 | 巴黎生活臺 | 灣區生活台 | 英倫生活台 | 澳洲生活台 | 中國事務 | 新唐人加拿大 | 大纪元欧洲网 | 看中國