【生活時尚】Little Twin Star點心洗版

2016-01-08|来源: Yahoo香港

呢個星期,Facebook日日被Little Twin Star洗版,皆因早前推出蛋黃哥流沙包的中菜廳Dim Sum Icon又再推出Little Twin Star點心同甜品,12款點心如蝦餃、流沙包、鮮蝦腸粉、原粒帶子燒賣、雪山叉燒包、牛奶戚風杯子蛋糕等,賣相相當精細,好似兩款蝦餃,分顏色同公仔造型,前者以粉紅和藍色作外皮,後者在白色水晶皮印上彩色的Kiki同Lala,餡料則有原隻大蝦同豬肉,相比起當年同樣俘虜萬千少女心的Hello Kitty蝦餃 ,絕對有過之而無不及。另一款必點的流沙包,脹卜卜的外皮印上彩色的Little Twin Star,我怕我忍唔住撕咗層皮出黎保存!
集團最近新增了中環店,連埋尖沙咀店,兩間店都打造成型格Little Twin Stars天堂,鋪天蓋地的小天使,好似枱墊、餐具、茶具等,枱墊、茶壺、水杯等,全以白底作襯托,簡單但超fancy,就連唔係粉絲嘅我都心郁郁想去試下,但要有排隊的心理準備吧。


蝦餃


原粒帶子燒賣


鮮蝦腸粉


奶皇流沙包


燉奶椰皇


店內反而無咩裝飾,只是從食物同餐具著手,但注意供應至2016年3月31日。

DIM SUM ICON
中環新店:
地址: 中環德己立街1-13號世紀廣場B/F
電話: 2807 1682
營業時間11am-2am
備註:不設訂位

尖沙店總店:
地址: 尖沙店The ONE3樓L308號店
查詢電話: 2885 1345
營業時間11am-11pm
備註:不設訂位

相关文章

    shenyun performing arts
    Hot
    Copyright © 2010-2012 SOHCRadio All Rights Reserved.
    地址:2220 Midland Ave., Unit 87, Toronto M1P 3E6, Canada    電話:416-737-0431    電郵: sohcradio@gmail.com
    友好鏈接:希望之聲縂臺 | 巴黎生活臺 | 灣區生活台 | 澳洲生活台 | 中國事務 | 新唐人加拿大 | 大纪元欧洲网 | 看中國